Компютърна академия IT STEP! Учим се от 1999 година. Висококачествено компютърно образование за възрастни и деца. Подготвяме програмисти, дизайнери и системни администратори, които не могат да бъдат заменени от изкуствен интелект. За тази цел, освен задълбочени знания, ние се научаваме да разбираме задачи, да мислим за готови проекти и да работим в екип.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

phone_validation_text
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ

Ако изберете «приемам», ще дадете Вашето съгласие да събираме, обработваме и съхраняваме Вашите лични данни.

Научи повече

Microsoft закупи разработчик в областта на разпознаването на реч Nuance за 16 милиарда долара

Microsoft се съгласи да закупи разработчик в областта на разпознаването на реч Nuance за 16 милиарда долара. Разработките на американската компания Nuance се използват в гласовия асистент Apple Siri.

Според CNBC, Microsoft се е съгласила да закупи Nuance Communications Inc.- разработчик на софтуер за разпознаване на реч и изкуствен интелект. Изкупната цена се оценява на 16 млрд. долара.

Само да припомним, Nuance разработва инструменти за разпознаване на реч и транскрипция за посещения на лекар, обаждания за обслужване на клиенти и гласова поща. Компанията е основана през 1992 г. и сега има повече от 7 хиляди служители. В края на четвъртото тримесечие на 2020 г. разработчикът е постигнал 346 милиона долара приходи и 7 милиона долара нетна печалба.

Microsoft и Nuance са партньори от години, включително в медицинската област. За Microsoft това ще бъде втората най-скъпа покупка в историята. Най-голямото придобиване за ИТ корпорация все още е покупката на LinkedIn през 2016 г. за 27 милиарда долара.

Искаш ли да ти се обадим?

Този сайт използва Cookies

Политика за поверителност и правна информация