Компютърна академия IT STEP! Учим се от 1999 година. Висококачествено компютърно образование за възрастни и деца. Подготвяме програмисти, дизайнери и системни администратори, които не могат да бъдат заменени от изкуствен интелект. За тази цел, освен задълбочени знания, ние се научаваме да разбираме задачи, да мислим за готови проекти и да работим в екип.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

phone_validation_text
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ

Ако изберете «приемам», ще дадете Вашето съгласие да събираме, обработваме и съхраняваме Вашите лични данни.

Научи повече

Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения в 33 града

Съмишлениците ни от Училищна Телерик Академия - безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обявиха днес, че стартират приема за учебната 2020/2021 година. Над 2000 деца и младежи в 1-12 клас ще имат възможност да се обучават безплатно на програмиране и дигитални науки в 110 школи в 33 града в страната.

Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 11 октомври и не изисква предишни ИТ познания. Обученията стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи.

Учениците в 4-12 клас могат да избират между 7 интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и интереси. За най-малките (1-3 клас) са предвидени работилница по програмиране в София в партньорство с CoderDojo Bulgaria.

„За да растат подготвени в контекста на съвременния технологичен свят, учениците трябва да усвоят ключови дигитални умения, които ще ги направят успешни сега и за в бъдеще. Пандемията и преминаването на цялата образователна система онлайн през изминалата учебна година само ускориха тази тенденция. Затова сега разширяваме значително мащаба на Училищна Телерик Академия - ще присъстваме за първи път в 33 града, обхващайки 75% от областите в България. Така целим да осигурим достъп на все повече деца от различни населени места до безплатно, модерно ИТ обучение“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Програмите се реализират с подкрепата на Фондация „Америка за България“, индивидуални и корпоративни дарители, както и в партньорство с училища, местни институции и неправителствени организации.

Те ще се провеждат безплатно в 33 града в страната: София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Доспат, Златоград, Кърджали, Ловеч, Луковит, Монтана, Панагюрище, Плевен, Първомай, Разград, Рудозем, Севлиево, Силистра, Смолян, Стара Загора, Харманли, Ямбол и с. Абланица, както и за първи път в Белоградчик, Девин, Добрич, Кюстендил, Мадан, Пазарджик, Пещера, Русе и Хасково.

Гимназиалните ученици могат да участват в една от 3 програми:

- „Дигитални науки“, в която научават кои са професиите на бъдещето и как да се реализират в тях, докато опознават най-новите технологии;
- „Разработка на игри“, където се запознават с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript и започват да създават интерактивни компютърни игри;
- „Уеб програмиране“, в която усвояват основите на програмирането и се научават да създават собствени сайтове.

Обученията за 4-7 клас също се провеждат в София и страната. Те развиват ключови дигитални умения, като учениците, могат да избират между 4 програми:

- „Дигитални науки“, където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват;
- „Разработка на игри“, в която се научават да програмират докато създават компютърни игри;
- „Алгоритмично програмиране“, където усвояват задълбочени познания по програмиране, развиват логическото си мислене и се подготвят за състезания по информатика;
- „Уеб програмиране“, в която се научават да създават първите си сайтове.

За децата в 1-3 клас се организират работилници по програмиране от CoderDojo България в партньорство с Училищна Телерик Академия. В тях най-малките ученици се научават да създават интерактивни игри и приложения под менторството на опитни доброволци. Провеждат се в обучителния център на Академията в София.

От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Учениците в 8-12 и 4-7 клас могат да изберат най-удобната за тях школа в страната. Необходимо е да кандидатстват през сайта на Училищна Телерик Академия и да се явят на входен изпит онлайн до 11 октомври. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин.

Учениците в 1-3 клас могат да се обучават в София, като записването ще отвори онлайн през септември и ще бъде достъпно до запълване на свободните места. Не се изисква преминаване на входен изпит.

След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма.

Компютърна Академия IT Step подкрепя инициативата на Училищна Телерик Академия и смята, че идеята зад нея е добра!

Искаш ли да ти се обадим?

Този сайт използва Cookies

Политика за поверителност