София, ул. Алабин №58

Стани Програмист
с Международна компютърна aкадемия IT STEP!

Защо си заслужава да станеш
ПРОГРАМИСТ?

Висока заплата

Създателите на софтуер са търсени специалисти, чийто труд е сред най-високоплатените в България. Размерът на възнаграждението зависи от квалификацията и практическия опит. Средната заплата на програмист в в България е около 4000 лева на месец

Уникални условия на труд

Модерен офис, комфортно работно място, медицинско и пенсионно осигуряване, карта за фитнес, място за паркиране, стаи за почивка, понички и сладолед – с тези и много други неща IT-компаниите привличат сътрудници. Защото нали помните – специалистите са малко, а свободни места – много. Затова програмистите освен високи заплати получават и най-комфортните условия на труд.

Работа във всяка точка на света

Пазарът на IT е целият свят. Можете да работите върху чуждестранни проекти в аутсорсинг компании в България, да заминете на работа в чужбина или да работите като независим изпълнител на поръчки от различни точки на света. Професията програмист отваря пред вас най-широки възможности.

Увеличаващ се пазар на труда

IT-отрасълът в България и в момента е на едно от челните места по износ. По информация на компетентни източници към 2016 година търсенето на IТ-специалисти в Европа ще достигне около 1 млн души.

Възможности за развитие и образование

Професията на програмист представлява едно постоянно самоусъвършенстване, обучение и повишаване на квалификацията. Едни технологии сменят други и, ако сте избрал да бъдете програмист, няма да ви остане време да скучаете.

Реална възможност да промениш света

Не е важно какво точно се стремите да постигнете с професията си – да спечелите много пари или да промените света. Програмирането ви осигурява възможност и за двете. Кой знае, може би именно вие ще създадете нещо, което радикално ще промени представите ни за живота.

Гарантирано трудоустройство

Информационните технологии са единствената сфера, където свободните позиции са повече от квалифицираните специалисти. С всяка изминала година търсенето на програмисти нараства. По информация на сайта manager.bg средното текучество в сектора е между 10-15%. В следващите години най-добри възможности за реализация и израстване имат програмистите на мобилни решения, ръководители на екипи, бизнес анализатори, като при всички позиции се очаква ръст на заплатите и високо търсене.

Модерна професия

Днес компютърът присъства във всяка сфера от нашия живот. Трудно е да си представим по-модерна професия от тази на програмиста. Освен това, IT-отрасълът е сред най-динамично развиващите се. Тук вие винаги ще се в крак с най-новите тенденции.

Какво трябва да знае и умее ПРОГРАМИСТЪТ?

На това и много други неща ще ви научим в Международна компютърна aкадемия IT STEP
в специалността „Разработване на софтуер“

Учебна програма

ЗАЩО СТУДЕНТИТЕ ИЗБИРАТ
МЕЖДУНАРОДНА КОМПЮТЪРНА АКАДЕМИЯ IT STEP?

Съвременна и актуална учебна програма

Програмата е изградена в съответствие с изискванията на пазара и редовно се актуализира. Няма нито един излишен предмет. Само това, което ви е необходимо за успешно намиране на работа.

Уникален учебно-методически материал

Учебната програма няма аналог. Авторски методики, електронни уроци, учебни планове, реални проекти в хода на учебния процес. Всичко това осигурява на нашите студенти най-високо ниво на знания.

Обучават професионалисти

В Академията работят сертифицирани преподаватели-практици, които идват при нас директно от IT-индустрията за да ви предадат практически навици и умения. Редовно се провеждат семинари, практически занятия, тренинги за преподавателите с цел поддържане на високо ниво на знания и педагогически навици

Модерна техника

В Международна компютърна aкадемия IT STEP са създадени всички условия за комфортно обучение. На разположение на студентите са удобни учебни лаборатории и съвременни компютри. Всеки студент има свое работно място

100% практически занятия

Процесът на обучение е построен върху съчетанието от практически задания и общуване с преподавателя. При нас липсват досадните лекции. А знания веднага се затвърждават с практика.

Международни дипломи

Завършилите Академията получават международна диплома след успешно преминаване на пълния курс на обучение

Международни сертификати

В процеса на обучение нашите студенти имат възможност да получат международен сертификат безплатно.

Удобен учебен график

Свободни сте да избирате най-удобно за вас време да посещавате Академията (сутринта, през деня, вечерта, в делнични или почивни дни). Обучението в IT STEP може да съчетавате с такова в друг вуз или с работа.

Отсъствие на алтернатива

Преподаватели-практици, актуална учебна програма, техническо осигуряване, международно сертифициране, съдействие за намиране на работа – това са само част от нещата, по които Международна компютърна aкадемия IT STEP изгодно се различава от други учебни заведения.

Помощ в търсене на работа

Предлагане на реални свободни позиции за студенти и завършили Академията, партньорски програми с IT-индустрията. 25% от нашите студенти получават първите си предложения за работа още след първата година на обучение.

Малки групи

Студентите учат, разпределени на малки групи. Обучението се базира на практически занятия и общуване с преподавателя. Държим на индивидуалния подход към всеки студент.

Безплатен достъп до професионални събития

В Международна компютърна aкадемия IT STEP всеки курсист има възможност да вземе участие в някои от събитията, които се организират и да създаде множество социални и професионални контакти.

Запиши се за БЕЗПЛАТНА консултация

Име, Фамилия*:
Телефон*:
E-mail*:

ФАКТИ
ЗА МЕЖДУНАРОДНА КОМПЮТЪРНА АКАДЕМИЯ IT STEP

Едно от най-големите не държавни учебни заведения (48 филиала в 16 страни по света). Работи от 1999 г.

Авторските методики са високо оценени от специалисти по целия свят.

Повече от 1000
преподаватели-практици

Практически знания,
търсени в IT-индустрията.

Студентите на IT STEP печелят челни места на най-престижни международни състезания.

Над 30 000 студенти и 90 000 завършили и успешно реализирали се в украински и международни IT-компании.

Завършилите Академията работят в 36 страни по света. Мнозина от тях са основатели на собствени компании.

Разработените от наши студенти сензорни ръкавици, трансформиращи езика на жестовете в думи, са включени в ТОП-10 на най-добрите изобретения – наред с марсохода Curiosity, очилата Google Glass и електромобила Tesla Model S.

УЧЕБЕН ГРАФИК

Седмично вечерно обучение
 • За кого
 • За всички
  от 15 до 55 години
 • Срок на обучение
 • 2,5 години
 • Учебен график

 • Понеделник:
  19:00 – 22:00

  Сряда:
  19:00 – 20:30

 • Цена:


 • 240лв/мес
 • Запиши се
Учебна
програма
Съботно обучение
 • За кого
 • За всички
  от 15 до 55 години
 • Срок на обучение
 • 2,5 години
 • Учебен график

 • Събота:
  10:00-14:30

 • Цена:


 • 240лв/мес
 • Запиши се
Учебна
програма

ТИПИЧНИ ГРЕШКИ ПРИ ИЗБОР
НА УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ:

Търсене на по-евтиното

Желанието да спестим средства неизбежно се отразява на качеството на преподаването. Ниските такси означават, че преподавателят получава стотинки, а, следователно, не е достатъчно квалифициран. В образованието следва да се доверяваме само на професионалисти-практици.

Изборът на учебна програма не отговаря на целта на обучението

Преди да започнете обучението е важно точно да определите целта, която си поставяте, както и да потърсите професионална консултация при специалист. Много често некоректно определената цел е причина за грешен избор на учебна програма или форма на обучение. Когато разберете, че сте сгрешили, вече ще сте загубили време и пари.

Обучение на краткосрочни курсове

Ако сте си поставили задача да овладеете професията програмист от нулата – краткосрочните курсове от няколко месеца няма как да ви дадат необходимата база знания. За да навлезете в същността на програмирането, правилно да пресмятате всички алгоритми на решенията и да сте в състояние да разработвате програмни проекти независимо от крайния език на реализацията е необходимо напълно да си преустроите мисленето и да придобиете практически навици. Обобщеният опит на преподавателите в Академията подсказва, че оптималният срок за получаване на качествено образование е 2,5, години. Само в този случай можете да сте сигурни в крайния резултат.

Търсене на държавна диплома

Отдавна са отминали времената, когато решаваш фактор за назначаването на работа е била дипломата от държавен вуз. Сега работодателите оценяват знанията и уменията на кандидатите. Особено това важи за сферата на информационните технологии, където са важни знанието на езици на програмиране и умения за работа с нови технологии.

Самостоятелно обучение

Самообучение е много добра идея – ако притежавате желязна воля и разполагате с много време за търсене на необходимата литература, видеоуроци и аудиокниги. Но дори всичко това не може да замести живото общуване с преподавателя-практик. Много по-удобно и бързо се учи, когато имате възможност да се консултирате със специалист, който ще ви подскаже правилния път, ще посочи грешките и слабостите.

Частни уроци

Една алтернатива на самообучението. В този случай имате външен контол в лицето на вашия преподавател и усвояването на нова информация ще върви по-бързо. И все пак частните уроци с един преподавател не могат да се сравняват с работата в група с преподавател-практик по учебна програма, адаптирана към изискванията на IT-индустрията. Добър частен преподавател може да ви помогне да усвоите една технология, но не и комплекс от езици на програмиране и актуални технологии. За това е необходим екип от професионалисти. А и след частните уроци няма кой да ви даде сертификат с международно признание.
Търсене на лесни и бързи резултати
Който и вариант да изберете – резултатът до голяма степен зависи от самите вас. Задачата на учебното заведение и преподавателите се състои в това, да доведе ученика до поставената цел по най-кратния и и ефективен път, като постигне добър резултат. Нашият 15-годишен опит доказва, че да усвоиш професията програмист от нулата за 2-3 месеца е невъзможно. И тези, които обещават това, лъжат своите клиенти. Нашата учебна програма, високо оценена от специалисти по целия свят, е разчетена за 2,5 години. Това е оптималният срок, който ще ви даде качествено базово образование и ще ви позволи с увереност да започнете работа.

Запиши се за БЕЗПЛАТНА консултация

Име, Фамилия*:
Телефон*:
E-mail*:

КОМПАНИИ, В КОИТО РАБОТЯТ
НАШИ СТУДЕНТИ

Сергей Селецкий,
Team Lead \ PHP Developer в компанията SoftServe

Програмата на Академията е наситена и много интересна, преподавателите са опитни професионалисти, с които винаги можеш да се посъветваш и да научиш най-актуалните технологии. И първата си работа аз получих само след година обучение именно благодарение на препоръката на преподавател от Академията.

Максим Белкин,
Разработчик в DataArt

В Академията веднага започнаха да ни подготвят за реална работа: освен теоретически и практически знания по разработване на софтуер, преподавате отделяха много време и на мениджмънта в нашата бъдеща работа: учиха ни на работа в екип, как да общуваме с поръчителите. Още преди да съм получила дипломата си аз вече започнах работа по специалността и само за една година се изкачих до позицията на Team Leader.

Олга Бирюкова,
Разработчик на мобилни приложения за Android в GlobalLogic Ukraine

В хода на обучението ми в Международна компютърна aкадемия IT STEP аз получих необходимите знания и практика , изучих спецификите на създаване на програмен продукт, определих за себе си целите и направленията на по-нататъшното ми развитие.

Александър Самуляк,
Разработчик в Global Logic Ukraine

Методиката на преподаване в Академията е изградена върху това, че преподавателите са хора, които идват от практическия сектор и, разбира се, в преподаването си те използват инструменти и подходи от практиката, а не от теорията. Обучението в IT STEP коренно промени живота ми, защото ми даде специалност, която стана моята любима професия.

Как работи
академията

Вие се регистрирате на сайта или се записвате в офиса на Академията

Ние разглеждаме вашите цели и ви препоръчваме учебна програма и форма на обучение

След сключване на договор и извършване на плащането вие започвате обучението си

След завършване на вашето обучение ние ви издаваме диплома на Международна компютърна академия IT STEP и международни сертификати, удостоверяващи нивото на вашите знания

Академията ви съдейства за намиране на работа по специалността

Ние правим всичко необходимо обучението ви при нас да бъде интересно и ефективно.
Нищо излишно. Само това, което ви е необходимо за успешно намиране на работа.

ИМАТЕ ОЩЕ ВЪПРОСИ?

Задайте ги на мениджъра


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!